Kinderbaan


Schaal:

1:87
Rail lengte (m): 16
Merk: Roco
Fleischmann
Tijdperk: Tijdloos
Aantal modules 8
Land/Continent:  
Aantal leden: 2
Startdatum: 01-01-1990
KBlogo FleisDe kinderbaan is een speciaal gebouwde digitale baan voor de kinderen ten tijde van onze demonstratiedagen.
Robuust gebouwd voor de overenthousiaste vingertjes.

De Kinderbaan is eind 2016 afgebouwd. Helaas hebben de rails uiteinden tijdens het transport van en naar de beurs in Alkmaar 2017 erg te lijden gehad. Enkele stukken rails waren zo erg beschadigd, dat reparatie niet meer mogelijk was. Daarom is besloten om van alle modules de railkoppelingen door een beter systeem te vervangen.

Tijdens de beurs in 2017 in De Goorn, is gebleken dat de nieuwe oplossing voor de railovergangen een succes is. De treinen met hun wagons hebben zonder problemen gereden.
In november 2017 is de kinderbaan, tijdens de opening bij de firma HUIDER, in Heerhugowaard tentoongesteld. Ook hier heeft het nieuwe systeem zijn nut bewezen. Omdat kindervluggevingertjes op de knopjes van de handbediening (FRED) konden drukken, ging het systeem vaak in de noodstop. Ook een probleem was het vol achteruit rijden. De wagons werden dan uit de rails gedrukt. Hier moet een oplossing voor worden bedacht.
Fred

Inmiddels is de FRED vervangen door zijn maatje de BARNEY. De twee FRED's zijn gedemonteerd en de printen zijn in een centrale kast gebouwd. De potmeters zijn verwijderd en in een aparte, kind bestendig, handbedieningskastje gemonteerd. Tijdens de opening van ons nieuwe clubgebouw zijn de Barney,s door de kinderen uitgetest. De treinen konden door de kinderen niet meer in de noodstop worden gezet en achteruit rijden is niet meer mogelijk. Dit geeft een hoop rust, opzet geslaagd.

Barney HandBarney Centrale
De nieuwe treinbediening, de Barney.

De kinderbaan opgesteld in Obdam.
A Kinderbaan

WMC Modelspoordag 2024


 

                                                   
Gourmet
Mastron
Modelbouw benodogdheden
 

Copyright © 2024 de WMC. All Right Reserved.
Design By Joomla Perfect
Modified by: Mastron